„Беше специално, защото го направи без думи” – споделя тя за предложението му да се оженят. „Извади пръстена и ме погледна. Без да казва нищо. Всъщност той ми предложи брак шест месеца, след като тръгнахме. При това го направи по телефона – аз си бях в Сърбия, а той тук. Звънна ми в седем сутринта и ми вика – трябва да ти кажа нещо. Аз му обяснявам, че спя, но той беше упорит. И тогава ме попита дали искам да се омъжа за него. Отвърнах му, че тези неща не се правят по телефона. Да изтрезнее и тогава ще говорим. След това още два пъти сме говорили за брак. И двата пъти казвах „да“, просто нямаше пръстен.”

На въпроса какво е харесала в Андрей, Даниела е откровена: „Очилата. Шегувам се. На първата ни среща се видяхме точно за една секунда и той замина по работа. После дойдох в България, защото тук снимахме сръбския вариант на „Рекламна пауза“. Предложи ми да отидем на по едно питие с приятели. Аз се съгласих. Още тогава се почувствах така, сякаш ми е гадже. Не знам защо, заклевам се. Седнахме в заведението, а той отиде да поздрави едни момичета, при което мигновено започнах да ревнувам. А се познаваме от две минути. Казах си – защо бе, Даниела, недей така. През цялото време се чувствах така, сякаш трябва да избягам от него. На следващия ден ми казаха, че Андрей ще дойде на снимките на предаването и аз така се зарадвах, сякаш идва Бен Афлек. Чудех се какво ми става. После ходихме на вечеря и през цялото време му обяснявах за гаджето си, каквото всъщност нямах. Не исках да се сближаваме, бягах от него. Все пак беше продуцент на предаването ми, българин, нещата ставаха много сложни. Опитах се да се предпазя. Дърпах се, дърпах се, но накрая не устоях. Пък и не се дърпах чак толкова настоятелно.” „Още в момента, в който се запознахме, нещо се случи. И то можеше да е или начало на тридневна връзка, или на нещо дълготрайно. След първия ни разговор от три часа той вече ме харесваше не само заради красотата, а заради това, което съм. Пък и според мен жената трябва да е хубава, а мъжът да е умен. Моята работа е по-лесна, като се замислиш.”

В началото, разбира се, двамата имали проблем заради езиковата бариера. „Веднъж на вечеря в ресторант му казах: „Полюби ме!“ И той: „Ама как, тука ли?“ Аз: „Да, защо не. Срам ли те е?“ И той ми отвръща: „Да, срам ме е.“ Тогава се усетих, че има нещо нередно и го попитах какво всъщност означава „полюби ме“ на български, защото на сръбски означава „целуни ме“. Още не мога да свикна с това, че когато вие кимате с глава за „да“, всъщност имате предвид „не“ и обратното. Една вечер питам Андрей ще излизаме ли на вечеря и той кима с глава за „да“ - поне така означава навсякъде по света. И аз се обличам, гримирам, отивам при него, а той учудено ме пита защо съм се нагласила така."

„Аз се влюбих в Андрей, а след това и в приятелите му. Много готини хора, усмихнати, разтоварващи. Особено жените в компанията. Естествено, мъжете не ги обичам толкова, защото Андрей пие с тях. Но жените ми станаха истински приятелки.” Даниела признава, че се дразни, че Андрей пие алкохол. „В началото ми беше голям шок, но вече посвикнах. Преди да се запозная с него, бях вкусвала алкохол само веднъж и то в България. Бях на 25 години. Има нещо във вашата страна. Хубави жени с големи гърди, алкохол навсякъде. Идваш и полудяваш, ако си мъж. Тук идват англичани и не се връщат.” Според Даниела и сръбкините са хубави, но „повече се дърпат”.
Вижте Даниела на корицата на сп. EVA >>
Вижте снимки на Андрей и Даниела >>
Сватбата на Андрей и Даниела >>