Световно известна акушерка разказа за красотата на раждането

Мери Шварц е независима акушерка от Холандия с над 40 години стаж, асистирала при над 4000 раждания в домашни условия самостоятелно и още 2000 в екип с акушер-гинеколог. Международен лектор, автор и активист в подкрепа на естественото раждане.

Обратно в новината

Коментари - Световно известна акушерка разказа за красотата на раждането | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А ти изобщо раждала ли си в българска болница? Държат се с теб като с добитък. Поставят те да лежиш и ти вкарват разни химикали, упойки и други гадости. И доктора бърза, щото видиш ли има секцио след 15 мин и не може да те чака. Всеки е свободен да прави каквото иска. Какво като е 21ви век - да си раждат хората вкъщи.

родих детето си в болница,всичко беше ок в началото на раждането,после настапиха усложнения,ако лекарката не беше направила цекциото веднага и след това бебето не беше поето от неонтологията на минутата,нямаше да ни има и двама.всеки да прецини сам !недеите да манипулирате нераждали жени за да звемете парите,ако стане нещо кои е виновен,тя че е повярвала на глупости или безотговорни като вас. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да родиш по желание в къщи в началото на 21 век е висша форма на простотия. Тия откачалки трябва поне за момент да се замислят, че милиони жени само си мечтаят за медицински грижи. Това е пълна безотговорност и само едни неграмотни лигли могат да се правят на интересни по този начин.

А какво става, когато в болницата лекарите не могат да се справят въпреки наличието на апаратура?!Гадости се случват навсякъде...Но жените трябва да имат право на избор къде да родят децата си. Радвам се, че има акушерки като Мери Шварц! Дай Боже и у нас да се променят нещата!

А какво се случва ако дулата или акушерката имат нужда от животоспасяващо оборудване по време на раждането каквото само в болницата има ? Струва ли си да поемеш риска да загубиш най-скъпото само за да родиш у дома ?