Пресяваме хубаво брашното, омесваме със солта и правим кладенче. Размиваме маята в 2 с.л. топло мляко, слагаме захарта и посипваме с 1 с.л. пресято брашно. Оставяме на 40 градуса във фурната да набъбне. Слагаме в кладенчето 1 яйце и един белтък /жълтъкът го пазим за намазване/, със стайна температура. Наливаме останалото топло мляко, бухналата мая и замесваме меко тесто. Разделяме на три части. От всяка се прави топка и се удря 20 пъти в дъската. Слагаме ги в тава и на топло за 40 мин. да втасат. След това всяка разточваме с диаметър около 30 см. Редим ги една върху друга, като първата и втората намазваме с размекнато масло. Маслото не трябва да е течно, защото се разтича. Разточваме така корите на по голяма, около 40 см., намазваме я с масло и я нарязваме на 12 триъгълника. Нареждаме ги в намазнена и набрашнена фино тавичка с диаметър 24 см. Два навити триъгълника оформяме в средата, а останалите около тях /също навити/. Оставяме ги да втасат още около 30 мин. Намазваме отгоре фино с четка вече с разтопено краве масло и разбития жълтък. Поръсваме със сусаменото семе и печем около 20- 22 мин. на 190градуса предварително загрята фурна. Когато извадим, поръсваме със студена вода и завиваме да се задуши 30 мин.