Clubs.dir.bg
Тиквеник
Продукти: 1,5 кг. тиква, 1 пакет готови кори, 200 гр. захар, 150 мл. олио, 100-150 гр. галета, канела.
Нарежете тиквата, обелете и почистете парчетата от семето и кората. Рендосайте я на ситно ренде и я объркайте добре с канела. Покрийте работната повърхност с вестник. Отгоре сложете една кора, намажете я добре с олио и я покрийте с още една кора. Намажете и нея добре с олио. Наръсете хубаво с галета. Отгоре разпределете тиква по цялата повърхност и поръсете със захар. Завийте на руло, но не стягайте много. Сложете в намазнена тава. И така, докато свършат корите. След като ги подредите всички в тавата, намажете хубаво с олио.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, до златист загар. Готовата баница поръсете с пудра захар.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, до златист загар. Готовата баница поръсете с пудра захар.