Музеят ще приема посетители от събота, след като предизвика огромен успех в Солун, където привлече над 350 хиляди посетители за седем месеца, пише в. "Етнос". Шоколадовата експозиция е разположена на площ от 3500 кв.м и ще може да бъде разгледана до 21 февруари до 2016 г.

Посетителите ще могат да се запознат с екзотичното какаово дърво. В изградения храм на атцеките те ще научат повече за индианците, за културата им, както и ще научат невероятни истории за какаото. В "Джунглата на Амазонка" те ще могат реално да почувстват топлината и задушаващата влажност, а със съвременни технологически средства ще могат да проследят пътя на какаото и шоколада в Европа.

Музеят разполага с фабрика за шоколад
, където посетителите ще могат да участват в производството, опаковането и естествено в дегустацията на шоколадовите изкушения. Фабриката за бишкоти показва как се правят бишкотите, а във фабриката за мляко посетителите могат да се снимат на приказен фон на малка ферма.

С "машина на времето" пътувате през държавите и епохите, където е пътувал и шоколадът. В музея има и най-големият водопад от шоколад в Европа с 1200 литра истински течен шоколад, които се изливат пред очите на посетителите.