Много хора мечтаят да постигнат успех в професията си, но за да се случи това, те трябва да изминат наистина дълъг път... За жалост голяма част от тях се провалят още на първите стъпки и кариерата им приключва преди още да е започнала. Именно такива са историите по-долу, на които се натъкнахме в социалната мрежа.

Ето какво споделят нейните потребители:

Новият служител, които днес постъпи на работа в нашия хранителен магазин, бе уволнен едва след първите 3 часа от смяната си. Той очевидно не бе наясно с правилото, че клиентът винаги е прав и не само се скара с някакъв мъж, но накрая дори хвърли по него цяла зелка... Мисля, че не бе никак изненадан, когато управителят отиде да му каже да напусне обекта.

* * *

От години работя на щанда с морски дарове в голям супермаркет и никога не съм си позволила да занеса вкъщи нещо, което не съм платила. 19-годишният ми колега обаче явно има съвсем различни принципи от моите. Вчера, тръгвайки си от работното място, от крачолите му изпадаха близо 2 килограма скариди... при това пред очите на мениджъра. Дори не искам да си представям как и къде точно ги е държал, преди да се озоват на земята...

* * *

Днес проведохме две оперативки в офиса. Мой колега проспа и двете, но само по време на втората бе повече от очевидно, че не е буден, защото хъркането му озвучаваше цялото помещение.

Снимка: iStock by Getty Images

* * *

Преди около 5 години се хванах като асансьорен техник в комплекс, в който живеят само заможни хора. Когато назначиха ново момче към екипа ни го посъветвах да не приказва с хората, освен ако те сами не го заговорят, защото богаташите са не само потайни, но и недружелюбни хора. И какво мислите направи той? Директно попита един от живущите колко изкарва на месец.

* * *

Да работиш като барманка в нощно заведение явно не е лесно, ако съдя по момичето, което вчера започна работа при нас, а днес вече е уволнена. Защо ли? Ами, по време на смяната ѝ в заведението дойде приятелят ѝ, но вместо срещата им да протече нормално, двамата изпаднаха в спор, защото той открито я ревнуваше от клиент. Свадата им постепенно премина в ожесточен скандал, който завърши с чаша водка, която тя безцеремонно изсипа върху главата му, след което най-демонстративно си тръгна, зарязвайки бара.

* * *

Още на първия си работен ден новият служител в компанията ни успя да се скара с изпълнителния директор, понеже бил паркирал автомобила си прекалено близко до току-що купената от него кола и можел да я одраска, отваряйки вратата. Ясно беше, че не знае на кого се ежи... Е, в крайна сметка разбра, докато подписваше документите за освобождаването си.

* * *

Снимка: iStock by Getty Images

Най-обикновен работник по строежи съм. Неотдавна при нас постъпиха двама младежи, които са приятели от години. Преди няколко дни шефът ни даде пари на един от тях, като го помоли да отиде да вземе кафета и храна за всички. Момчето обаче каза, че няма да се справи сам с поръчката и взе със себе си своя познат. Още ги чакаме да се върнат...

* * *

Началникът ми е истински Дон Жуан, който би наел всяка жена, без значение дали е подходяща и компетентна за работата. Доказателство за това е, че преди месец взе 17-годишно момиче за сезонна позиция. Наскоро я помолих да нареди папките в офиса по азбучен ред и с изненада наблюдавах как се мръщи, правейки опити да си спомни коя буква след коя е, припявайки си, макар и запъвайки се, детската песничка за азбуката.

* * *

В нашата фирма работеше наистина странно момиче, което всеки ден се появяваше с мокра коса и по пижама. Така ѝ не я попитах защо. Изкара не повече от седмица.

Снимка: iStock by Getty Images

* * *

Новият помощник-готвач в ресторанта ни изкара 3 дни... Оказа се, че дори не знае как да приготви палачинки. Това беше, изхвърча веднага, след като си призна.

* * *

Секретарката ми се омъжи преди седмица и замина на меден месец със съпруга си, затова се наложи да ѝ намеря временна заместничка. Днес ѝ казах: "Ако имате нужда от нещо, не се притеснявайте да го споделите", а тя ми отвърна: "Мишката на компютъра е прекалено голяма, от нея ме заболя китката". 

Снимка: iStock by Getty Images