Животът е ненадминат майстор в неприятните изненади, които умее да поднася в най-неочакваните моменти, сякаш винаги знае кога точно сме най-малко подготвени за тях. Със сигурност всеки човек може да се сети поне за един пример, ако не и за повече, в който плановете и очакванията му са станали жертва на безмилостното чувство за хумор на съдбата и тотално са се разминали с реалността. За щастие обаче, вместо да се хвърлят в обятията на отчаянието, много хора са се сприятелили със самоиронията, която им помага да посрещат житейските шеги далеч по-леко, при това с широка усмивка.

Следващите примери показват потребители в социалните мрежи, които са намерили универсалния отговор за всяка неприятна ситуация - смехът.

"Това е снимката ми за годишника в края на първата ми година като учител."

Снимка: Instagram

"Чаках 2 месеца, за да получа този комплект за отглеждане на гъби, а той пристигна така..."

Снимка: Instagram

"Виждайки тези чехли, се запитах чии деца са се качвали в колата ми, без да разбера. После обаче огледах едната и забелязах, че номерът, който е посочен на подметката, е 40... След известно умуване установих, че това всъщност са моите чехли, просто са се свили от слънцето."

Снимка: Instagram

"Личи ли си, че гаджето ми не се консултира с мен, преди да пусне миялната машина? Не знам как му е хрумнало да използва обикновен течен сапун."

Снимка: Instagram

"Сестра ми каза, че е купила сребърна опаковъчна хартия за подаръците на татко. Да, ама аз виждам всичко през нея."

Снимка: Instagram

"Когато откъснах първия лайм от дървото, което отглеждам в градината си, изпитах гордост и вълнение. Поне докато не го разрязах."

Снимка: Instagram

"4-часово шофиране, 3-часово изкачване и това е гледката, която се разкри пред мен от върха. Чудесно!"

Снимка: Instagram

"Нанасяйки се в къщата, която купих наскоро, установих, че преди да се изнесат, предишните собственици са взели със себе си тоалетната чиния със себе си."

Снимка: Instagram

"Няма спор, че катериците са намерили чудесен склад за орехите си."

Снимка: Instagram

"Преди да отиде да се снима за документи, брат ми ме помоли съвсем леко да оформя косата му, понеже беше пораснала... Вместо това сътворих истински шедьовър върху главата му. Той обаче не го оцени."

Снимка: Instagram

"Чаках 3 месеца за това!"

Снимка: Intsagram

"На опаковката пише, че шарките са по цялата покривка. Лъжа."

Снимка: Intsagram

"Стоя и се чудя защо изобщо реших да платя допълнително на "Amazon" да опакова подаръка за рождения ден на майка ми."

Снимка: Intsagram

"Тази снимка е единственият ми спомен от Мачу Пикчу... Дали някой ще познае, че аз съм на нея? Всеки би могъл да е на мое място. Благодарности на баща ми, който я засне.“

Снимка: Intsagram

"В продължение на години си купувам дафинов лист от магазина и съвсем наскоро разбрах, че до къщата ми расте цяло дафиново дърво."

Снимка: Intsagram

"Когато коледната ти фотосесия се обърка... много... ама наистина много."

Снимка: Intsagram