Във време като настоящото, когато пандемията е завладяла планетата ни, видео разговорите, провеждащи се в различните приложения - от Zoom през Viber до Facetime, се превърнаха в начин на живот. Днес на всеки притежател на устройство с камера му се налага да го използва все по-често, при това не само за виртуални срещи със своите близки и приятели, които не може лично да посети, но също така и за работни ангажименти с колегите си и т.н. Само че има много хора, които изпитват притеснение да застанат пред излъчващия на живо обектив, ето защо предпочитат да не го пускат.

Ако и вие сте сред тях, то по-долу ще откриете няколко съвета за това как да изглеждате възможно най-добре в подобна ситуация. Препоръките са базират на това, което правят звезди като Дженифър Лопес и Кейт Мидълтън, заставайки срещу камерата. Следвайте ги и следващия път, когато ви се наложи да проведете видео разговор, несъмнено ще впечатлите всички участници в него.

Облечете се елегантно

Снимка: Скрийншот YouTube

Мислете за приложенията като за виртуален червен килим. Без значение дали става въпрос за непринуден разговор с колега или интервю, популярните дами винаги залагат на стилни тоалети. Тъй като в последно време пижамата се превърна в ежедневна униформа за всички ни, подмяната ѝ с нормални дрехи определено ще бъде глътка свеж въздух. Затова не се притеснявайте да разнообразите облеклото си. Разбира се, ако решите да се придържате към близкия план, то винаги можете да останете с комфортното долнище на любимия си анцуг, с което така или иначе се разхождате у дома от сутрин до вечер.

Осветлението е най-важно

Снимка: Скрийншот YouTube

Лошото осветление със сигурност няма да ви накара да изглеждате като Дженифър Лопес... Естествено, малко са онези, които действително могат да изглеждат като изпълнителката на "Love don"t cost a thing", но със сигурност схващате основната идея. Най-често допусканата грешка във видео чата е, че повечето хора подценяват силата на доброто осветление, което може да смъкне няколко години от лицето на всеки. Професионалните фотографи са напълно наясно с този факт, все пак именно затова те винаги поставят прожектори пред моделите, които снимат. И все пак, напълно възможно е да не разполагате с прожектор под ръка, затова пък сте в състояние да се възползвате от дневната светлина, заставайки срещу прозореца, а вечер просто го заменете с нощна лампа. 

Тествайте микрофона предварително

Снимка: Официален профил в Instagram

Едва ли има някой, който да не знае колко ужасно е усещането да говориш с човек, звучащ така, сякаш се намира под вода. Не допускайте тази грешка. Ако имате възможност, не се колебайте да се усамотите в тиха стая, далеч от включения телевизор или лаещите на двора кучета, където на спокойствие да проведете разговора си. Винаги тествайте дали микрофонът на вашето устройство е в изправност, а ако използвате хендсфри слушалки, уверете се, че той е близо до лицето ви, за да може събеседникът ви да ви чува отчетливо. Неотдавна, по повод премиерата на сериала "Отмяната", Никол Кидман сподели в своя личен Инстаграм профил снимка от виртуалните интервюта с представители на пресата от множество различни страни. На нея се вижда, че актрисата не прави никакъв компромис по отношение на техниката, която ползва, защото не иска тя да се окаже причина за евентуални проблеми в комуникацията.

Придържайте се към изчистения фон

Снимка: Скрийншот YouTube

Ако разговаряте с някого по бизнес, то вероятно няма да ви е приятно той да се разсейва през няколко секунди от онова, което се вижда зад вас. Надали ще искате погледът на човека отсреща постоянно да се насочва към абстрактната картина, висяща на стената ви, или пък да се взира в семейните снимки, наредени на рафта зад гърба ви. Поради тази причина е необходимо да се придържате към изчистения фон. Така например, за видео връзката си с ET Анджелина Джоли предпочете да застане пред една от празните стени в дома си, чийто цят бе тъмнокафяв. А за да се открои от задния план, актрисата носеше бяла риза.

Намерете вашия ъгъл

Снимка: Официален профил в Instagram / kensingtonroyal

Всеки режисьор би потвърдил, че правилният ъгъл е от огромно значение. Кейт Мидълтън очевидно е запозната с това правило, защото всеки път, когато провежда разговор посредством лаптопа си, тя използва специална поставка, на която слага своя компютър. Важно е камерата да бъде на нивото на очите ви, точно я поставя херцогинята на Кеймбридж. Ако тя е по-ниско, то ще изглеждате значително по-едри, отколкото сте, а в случай, че тя е по-високо - главата ви неминуемо ще изглежда несъразмерна спрямо тялото ви.