26-годишната Карлота Маджорана е новата "Мис Италия". Красавицата победи в надпревара с 32 конкурентки, която бе излъчена директно снощи по италианската телевизия Ла Сетте.

Вижте снимки >>

Карлота бе претендентка от областта Марке. Тя е висока 1,74 метра и е с кестенява къдрава дълга коса. Красавицата живее в Рим. Тя е завършила Националната академия за танцово изкуство и е имала малки роли в няколко филма, сред които "Дървото на живота" с Брад Пит.

На второ място остана неаполетанката Фиоренца Д'Антонио.

На трето място се класира 18-годишната брюнетка от Таркуина Киара Борди. Тя е висока 1,75 метра и е първата участничка в конкурса, която е с протеза на крака. Момичето е изгубило долната част на левия си крак при зловеща мотоциклетна катастрофа преди пет години. Вместо да се предаде и да се отчая, тя е решила да се бори и да докаже на хората, че може да побеждава дори в конкурси за красота.

По повод класирането ѝ на финала на конкурса се намериха зложелатели, които в интернет казаха, че за нея са гласували защото тя е саката. Някои дори написаха, че сега е ред в конкурса Мис Италия да се появят и животни, например кучета и прасета. В отговор на тези зложелатели Киара каза, че на нея може да ѝ липсва крак, но има сърце и мозък за разлика от онези, които я обиждат в социалните мрежи, пише БТА.