Пионерката на пънк модата Уестууд призова съпругата на принц Уилям да спре да купува огромни количества дрехи. Тя се надява Катрин да демонстрира по-голяма загриженост към околната среда.

"След като Кейт полага толкова много усилия да се сдобие с тоалет, с който изглежда добре, тя трябва да го носи по-често, вместо да се появява с него само веднъж. Важно е качеството, не количеството. Ще бъде страхотно, ако тя облича едни и същи дрехи отново и отново, защото така ще направи голяма услуга на околната среда и ще отправи много мило екологично послание",
заяви 71-годишната Вивиан Уестууд преди ревюто си за Red Label на Лондонската седмица на модата. Повечето облекла от новата колекция са удобни за носене, но бяха показани и някои екстравагантни, като например широк панталон с украса от пайети в комбинация със сако от плат
в цветовете на дъгата. Уестууд по традиция бе обърнала специално внимание на грима - контури с черен и бял молив подчертават очите, устните, веждите, като тук и там се появяват ефекти в тюркоазено, червено, жълто. Вижте снимки от ревюто >>

Вижте стайлинга на херцогинята >>

Дизайнерката, чиито тоалети херцогинята на Кембридж не е забелязвана да носи, преди я бе нарекла "твърде обикновена" и бе заявила, че има проблеми с грима, припомнят от БТА.

Коментарите на Вивиан Уестууд са изненадващи, тъй като Катрин е известна с предпочитанията си към "масовата мода" и неведнъж е била забелязвана да носи един и същ тоалет по различни поводи. Миналото лято например херцогинята заложи на една и съща рокля в синьо, розово и бяло на "Уисълс" за концерта по случай диамантения юбилей на кралица Елизабет Втора през юни и за церемонията по закриването на летните олимпийски игри в Лондон през август.

Кралският експерт Ингрид Сюърд твърди, че съпругата на принц Уилям притежава някои дрехи и аксесоари от години. Дизайнерът Матю Уилямсън, чиито дрехи херцогинята на Кембридж носи, също се обяви в нейна защита: "Тя има много задължения, така че се нуждае от подходящ гардероб".

Кралска особа, чието модно поведение Вивиан Уестууд със сигурност би одобрила, е принц Чарлз - престолонаследникът носи любимото си палто от 25 години.