Виктория Бекъм представи колекция пролет/лято 2021 в духа на 70-те години на миналия век на Лондонската седмица на модата, съобщи АФП.

"Ограниченията понякога дават свобода. Като работихме дистанционно за тази колекция, реагирахме спонтанно. Действахме инстинктивно. Запитахме се какво се е променило, какви искаме да бъдем, какво желаем" - обяснява Виктория Бекъм в бележки, публикувани в социалните мрежи.

"Тази колекция е за свободата - на изследванията, на начина на обличане, на това да сме самите себе си" - обобщава тя.

Преоткрилата се като дизайнерка бивша спайска има 28,6 милиона абонати в Инстаграм и 12 милиона в Туитър.

На Лондонската седмица на модата Виктория Бекъм, като повечето дизайнери, се отказа от дефиле. Вместо това показа видео, заснето в галерията за съвременно изкуство "Виктория Миро" в Лондон. Колекцията е свита до 21 модела предимно панталони и дълги, меко падащи рокли с тежки колиета.

Виктория Бекъм лансира модната си марка през 2008 г. Тя продава тоалети от нея в повече от 400 магазина по света, но още не е регистрирала печалба. През 2018 г. тя регистрира загуби от 12,3 милиона лири. През пандемията кандидатства за държавна помощ за запазване на работните места за 30 от 120-те си служители, но след залялата я критика се отказа от тази идея.

Състоянието на Виктория Бекъм се оценява на 335 милиона британски лири.