По bTV:

В навечерието на Коледа, герой в "Море от любов“ на 24 декември от 18 ч. ще бъде певецът Миро. Виновници за това са четирима младежи, които наскоро участваха в музикалния риалити формат на bTV "Гласът на България” - Тодор, Мелинда, Севинч и Константин.
Четирите водещи на новото токшоу по bTV „Високи токчета” ще ни поканят на своята трапеза в неделя по обяд, за да ни разкажат за Коледите, за които се сещат с умиление, с усмивка или с тъга. Гостите са Тити Папазов и балеринките от школата на Маша Илиева.
Ацент в музикалната програма на bTV е благотворителният концерт на 25 декември, който ще бъде излъчен на живо от Народния театър в 20 ч. Събитието е част от "Българската Коледа" и е с благотворителното участие на звездни имена на българската естрада. По-рано през деня, от 13 ч. е  концертът на Искра Радева "Коледни звезди", а половин час след полунощ ще видим концерт на Ноа.  На следващия ден по обяд (12.30 ч.) bTV ще излъчи и концерт на Тони Димитрова.
Във филмовия афиш блести финалът на IV сезон на „Стъклен дом” в понеделник. В отсъствието на нови епизоди на турския „Листопад” се появяват хитови американски заглавия в праймтайм, затова пък на третия ден на Коледа изненадващо стартира нова за ефира ни турска сапунка - "До последенн дъх" (2005 г.) в следобедния пояс.

Новогодишната вечер с bTV е изградена върху романтичното риалити-токшоу „Море от любов” и на специалното издание „Комиците” от 20 до 22 ч., след което настъпва „Пълна лудница” от 22:30 ч., в условията на която и се посреща новата година. В полунощ започва трийсетминутна музикална компилация от шоуто "Гласът на България", след която се дава пълен напред на поп-фолка с двучасов концерт "Планета на 10 години". 1 януари е посветен на Фен ТВ с концерт в две части (в 13 ч. и в 24:30 ч.).

Нова телевизия:
На Бъдни вечер концертът на Графа „От любов към живота” започва в 23 ч., участват и Белослава, Хилда Казасян, Сантра и Спенс, Любо и Орлин, Елица Тодорова и Стоян Янкулов и други.

Коледата започва в 8:30 ч. с „Клуб нюз” по Нова телевизия - победителите от „Пей с мен” Дивна и Миро, заедно с Криско, няма да ни оставят да си поемем дъх от танци, а „вечната жена” Петя Буюклиева ще представи антология на хитовете си. Ше видим и коледните пожелания на звездите, сред които Жени Калканджиева, Азис, Лилана, Рут Колева, Славена Вътова, Глория, Преслава. Всичките 13 финалисти в музикално шоу X Factor записаха празничен поздрав – песента, която ще видим, се нарича „Let It Snow”. Умастниците от шоуто ще бъзат представени и във всяко издание на „Часът” на Милен Цветков през седмицата. От 9 ч. на 25 декември започва „Станция Нова”, в която съпругите Вихра и Мая ще посрещнат известни българки заедно с техните деца: Деси Банова, кака Лара, Таня Боева. За първи път в ефир – Радо Шишарката със съпругата си, а Катето Евро ще приготви Коледна баница.
Коледният концерт на Стефан Диомов „1001 коледни камбани” с участието на Орлин Горанов, дует „Шик", Стефка Емилова и детски групи е на 26 декември по обяд. Концертът е посветен на бургаския музикант Пламен Ставрев.

В седмицата между двата празника в "Бон апети" ще има разнични новогодишни трапези - водещите Лора и Стоян ще дават идеи за тематични партита.

Новата година зрителите ще посрещнат с концерта на Мария Илиева „10 години „Лунен сън”, който започва от 23 ч. и продължава до 01 ч., следван от филм-концерта „ФСБ”. Преди това, празничната вечер ще бъде отворена от специално издание на сериала „Етажна собственост” в 20 ч. с големи изненади, обрати и много смях; участва и една много специална гост звезда... От 21 ч. пък е гвоздеят на програмата – специално издание на гейм шоуто "Аз обичам България", в което Богдана Карадочева и Васил Найденов ще играят и пеят  в отбора на Андрей Слабаков, а Преслава и Галена - в амплоато им на народни певици - ще се състезават в отбора на Юлиан Константинов. Специални гости на предаването ще бъдат Орлин Павлов, Графа и Любо, ще бъдат въведени нови игри - „Дунавско хоро” и „Отново в училище”, ще има и скрити в баница късмети.

БНТ:
В навечерието на Коледа зрителите ще се насладят на концерта на Майкъл Болтън от Роял Алберт Хол, Лондон (24 декември, 18:55 ч.), следван от традиционната „Една коледна нощ в операта” от 20 ч. – празнично шоу, тази година със специалното участие на тенора Бойко Цветанов, Орлин Павлов, Аделина Кънева, Нора, Тони Димитрова и Стефан Диомов. В късната съботна вечер ще видим и концерта на Васил Петров от тазгодишния „Джаз Аполония”.
Финалът на детското музикално състезание „Феномени” ще се отбележи на 25 декември в 8:30 ч. с мюзикъла „Питър Пан”, в който ще участват всички победители от конкурса за 2011 г.
На Коледа е и концертът „Суинг клуб в коледната нощ”(21:30) с изпълненията на дамското трио „Сентиментъл Суингърс” и секстет с Мишо Йосифов, а на 26 декември има 3 концерта. Първият е на Михаил Белчев с участието на Йорданка Христова, Нели Рангелова, Маргарита Хранова, Богдана Карадочева, Васил Найденов, „Тоника”, „ФСБ” и много други, вторият е класически концерт (18:15 ч.) от Виена с тенорите Доминго, Карерас и Натали Коп, а третият е група „Акага” с Димитър Ковачев - Фънки, Любо, Графа, Хилда Казасян.
Обзор на постиженията на българския спорт, озаглавен „Спортната 2011”, можем да гледаме в понеделник по обяд.

На 31 декември БНТ предлага по обяд фолклорното предаване „Иде нашенската музика”, а вечерта – „Шоуто на Канала” под наслов „новогодишен сериал” и с гости като Христо Стоичков, Мартина Вачкова, Камен Воденичаров, Стефан Щерев. След 22:30 ч. телевизията ще излъчва пряко от площад Батенберг в столицата празничния новогодишен концерт "Сцена под звездите” с водещи Мария Силвестър и Силвестър Силвестров, който ще продължи до 1 ч. и ще бъде прекъснато за кратко от приветствието на президента Първанов. Участват Васил Найденов, Елица Тодорова и Стоян Янкулов, група „ТЕ”, група „Ахат”, Миро, Дивна, Криско, Скилър, Лилана, естрадно-духов оркестър „Севлиево”, балет „Веда Джуниър”, Ансамбъл „Гоце Делчев” – София, DJ Станчо. След този концерт ще видим филма-концерт на Мартин Скорсезе за Ролинг Стоунс - „Shine a Light”.
На 1 януари от 12:15 ч. е и традиционният новогодишен концерт на Виенската филхармония, на живо.

Сред филмовите заглавия, които БНТ е избрала, се откроява „Под прикритие”, както и хитовата индийска продукция, наградена с 8 „Оскар”-а „Беднякът милионер” и премиерната за телевизията продукция „TILT”.

БНТ Свят посвещава празничните си програми на българското кино и българските музиканти, сред които концерт на Старозагорската филхармония и "Акустично трио 3000" с Иван Лечев, Цветан Недялков и Веселин Койчев в две части (на 24 и 25 декември), „Рок Коледа 2011” с Милена Славова (25 декември вечерта), концерт на Мила Георгиева (цигулка), концерт на Равигор Попов. БНТ2 ни предлага концерт на "Симпли Ред" на Бъдни вечер, Световните музикални награди, Концерт на Щраус оркестра (Виена) на Коледа и други.

TV7

Коледният хит на медията е рубриката „Пред банята”, изведена от предаването-майка „Факторът Кошлуков” в специално самостоятелно издание в 18:45 ч.  Гости в празничното издание са Бойко Борисов, за когото това е единствено телевизионно участие в коледно-новогодишния период, легендарният Димитър Пенев и коментаторът Томислав Русев. От 21:45 на 25 декември TV7 излъчва последния концерт на Майкъл Бубле от тази година.
Акцент в коледната и новогодишната програма са и двата риалити формата, които телевизията стартира през декември.

На Бъдни вечер от 19:45 ще бъде излъчен първият лайв на Star Machine – първото актьорско риалити у нас, на което предстои да се конкурира със следващия подобен формат („Кастинг” по БНТ). По нова година пък, в специален лайв, главният герой в романтичното риалити „Милионер търси съпруга” Христо Сираков ще съобщи и връчи покани да продължат на кандидатките, направили му най-добро впечатление до този момент. Водещи на този формат, който е основа на празничната новогодишна програма на TV7 от 22:15 ч., са Азис и Нели Петкова, музикални гости са Софи Маринова, Цветелина Янева в компанията на Миро, а участие ще вземат още водещите на „Бодилник” Николай Бареков, Инна Пелева и Жана Танева заедно с други водещи като Емил Кошлуков, Марио Младенов, Лео Бианки, Митко Павлов.

На 25 декември и на 1 януари предаването „Насреща Люба Кулезич” е с празничен начален час 10:00. На Коледа в студиото гостуват Васил Найденов и Ивайло, режисьорът от "TVart" Стилиян Иванов ще говори за филма си за Петър Димков, приятелите на Филип Киркоров ще разкрият има или няма руската звезда дете. На 1 януари на Люба Кулезич гостуват ромските перли „Надежда” от гетото „Надежда” с изпълнение на живо в студиото, икономически прогнози ще направи ясновидката Ивелина Христова. Драго Чая ще дойде под ръка с маймуната Руди, а Влади Въргала без „шменти капели” срещу водещата. В понеделник, 26 декември след полунощ ще видим и конкурса за красота "Мис Свят 2011".
„Спортната 2011” ще води на 31 декември от 17 ч. Миляна Велева.

Филмите за Джеймс Бонд се открояват във филмовата програма на TV7 - на 31 декември и на 1 януари ще видим „Златното око” и „Винаги ще има утре” с начален час 19:45. По-малките зрители ще се зарадват на старта на третия сезон на  „i-Карли” в ефира на TV7 рано сутринта във вторник, 27 декември.

България Он Ер
На 24 декември от 21:15 часа телевизията ще излъчи гала концерт "Коледа на леда". със световните звезди на фигурното пързаляне. В уникалното шоу на леда в Арена Форум в Милано през 2010 г. са събрани най-добрите фигуристи в света.
На 24 и 25 декември стартира авторската документална поредица "Дзенга рипорт" (23 ч.) , а в навечерието на Нова година тръгват 4-те серии на "Граф Монте Кристо" с Жерар Депардийо, Орнела Мути и Жан Рошфор.

TV1
нарича програмата си за Коледа “Филмова Коледа” – ретро филмов маратон от 8 до 24 часа на 25 декември със София Лорен, Марчело Мастрояни, Адриано Челентано. На Нова година акцент на канала е музиката, концерти на популярни български изпълнители, опера и класическа музика. Film+ ни предлага футболни срещи за Купата на България, мачове от холандската Ередивизи, мачове от испанската Примера Дивисион, бос, тенис и баскетбол от NBA. Ring.bg ще излъчва Световните игри по интелектуални спортове и английския Чемпиъншип, а Нова Спорт залага изцяло на английската Висша Лига.

Oще за програмите на телевизиите >>