Форумът се организира от “Мирта Медикус” ЕООД, под патронажа на министъра на здравеопазването на РБългария – д-р Божидар Нанев, със съдействието на Министерство на здравеопазването на България, Националния център по опазване на общественото здраве и Националната браншова стопанска камара на търговците-дистрибутори на едро на лекарствени средства, медико-санитарни и билкови препарати.

Традиционно в изложението - базар участват над 80 фирми и организации в сферата на лекарствените, медицинските и фитотерапевтични средства, услуги и ноу-хау, които представят природни и фитотерапевтични продукти, лечебна и билкова козметика, пчелни продукти, екологични и здравословни храни, витамини и минерали, както и съвременни тенденции в профилактиката, лечението и рехабилитацията на социално значимите заболявания. На „АЛЕЯ НА ЗДРАВЕТО” ще може да се види и изложението “Парад на шоколада”.  Форумът е отворен за посетители от 10:00 – 19:00ч., вход свободен.

И тази есен за посетителите на изложението са предвидени безплатни здравни и лекарски консултации, безплатно замерване на параметри касаещи наднорменото тегло, различни методи за отказване от тютюнопушенето, безплатни измервания на въглероден оксид в издишан въздух с цел ранна профилактика, безплатни скринингови измервания на костната плътност и др.
Тази година „Алея на здравето” се ангажира социално, като кани И АЗ МОГА – фондация за подпомагане на деца с увреждания – да участва в изложението със собствен щанд и да представи своите проекти. Акцент в представянето е най-новия проект Зелена линия на И АЗ МОГА  - Green Line .