Конкурсът "Евровизия 2021" ще бъде през май в Ротердам със същата тема "Открий се", избрана за тазгодишното издание, което беше отменено заради пандемията от Covid-19.

Полуфиналите ще са на 18 май и на 20 май, а финалът - на 22 май 2021 г.

Тази година музикалната надпревра трябваше да се състои от 12 до 16 май в зала "Ахой" в Ротердам. На 18 март Европейският съюз за радио и телевизия реши 65-ото издание на конкурса да бъде отменено заради пандемията от новия коронавирус.

Нидерландия ще е домакин на следващото издание, след като Дънкан Лорънс спечели конкурса през 2019 г. с песента "Arcade". 41 държави ще бъдат представени на "Евровизия" в Ротердам догодина, предава БТА. Поне 19 от тях ще изпратят изпълнителите, избрани за тазгодишния фестивал. Те обаче трябва да подготвят нова песен.

На "Евровизия" през 2019 г. България трябваше да бъде представена от Виктория Георгиева.

Какъв ще е форматът, засега не е известно заради предизвиканите от коронавирус ограничения по света. Европейският съюз за радио и телевизия съобщи, че работи върху четири варианта - от сравнително нормален сценарий до формат, при който Нидерландия е под блокада. В такъв случай ще има изпълнения без публика в зала "Ахой" в Ротердам. Организаторите се надяват да има намален брой зрители при спазване на физическо дистанциране.