Актьорът Даниел Крейг бе посрещнат като крал на червения килим, където към него се присъединиха останалите звезди от филма, сред които Ралф Файнс, Джуди Денч и Хавиер Бардем.

"Истинска чест е да съм част от приключението Джеймс Бонд и да имам късмета да се снимам във филма в годината на 50-годишнината на агент 007", каза Даниел Крейг преди прожекцията в присъствието на принц Чарлз и съпругата му Камила във величествената "Роял Албърт хол". Вижте снимки >>

В това издание, вече приветствано от критиката като един от най-добрите Джеймс Бонд, агент 007 се сблъсква с лошия Раул Силва, изпълняван от Хавиер Бардем. Бонд обаче е покорен от чара на кестенявата изкусителка Северин, интерпретирана от французойката Беренис Марло, пишат от БГНЕС.

Според киноспециалистите на в. "Индипендънт", като се вземат предвид режисурата, играта на актьорите и операторското майсторство, 23-та кинотворба за Джеймс Бонд е достойна за "Оскар". "Бонд на Мендес изглежда по-мрачен и по-сериозен отколкото в предишните превъплъщения на агента 007 и това може да убеди американската киноакадемия в достойнствата на творбата", пише изданието.

С най-добри шансове да бъде удостоена със златната статуетка, според "Индипендънт", е актрисата Джуди Денч в категорията за най-добра поддържаща женска роля, пишат от БТА.

Кинокритикът на в. "Дейли телеграф" Роби Колин е убеден, че трябва да бъдат възнаградени усилията и на оператора Роджър Дикинс, заснел невероятните екшън сцени, които правят от лентата "един от най-красивите филми, в 50-годишната "кариера" на Джеймс Бонд".

Вестник "Дейли мейл" даде на премиерната творба оценка пет по петобалната система и написа: "Това е типично Бонд зрелище - филмът здраво стои на краката си и превъзхожда предишната лента.

"Таймс" пък възхвалява усилията на Мендес и го поздрави за това, че върна класическия екшън в Бонд-поредицата. Кинокритиците от вестника оприличиха новия филм на "истински чистокръвен английски булдог".