Броени дни остават до премиерта на новия сингъл "Коя е тя" на Dorothy Takev. Освен с нестандартно звучене, изпълнителката е заложила и на оригинален видеоклип, режисиран от Димитрис Георгиев. Той стои зад няколко късометражни филма, отличени с награди, трейлъри към театрални постановки и наколко музикални видеоклипа, сред които на Дара и Алма. Към колекцията му от запомнящи се продукции се нарежда и изпълнителката Dorothy Takev, сочена за един от най-разпознаваемите гласове на съвременната българка сцена. 

Песента ни потапя в бавна и постепенна хипноза и със сигурност не звучи като нищо друго на българската сцена. Инструменталът на KAY BE е симбиоза от агресивни ударни и перкусионни елементи, по един почти хип-хоп начин, които се преплитат с нюанси и ритмики, навяващи нео-фламенко.

Това създава перфектното платно, върху което Дороти рисува по директен начин своите характерно приказни и красноречиви мелодии. Основна част от песента е текстът, който този път тя решава да ни поднесе на родния си български език - нещо, на което рядко залага, но когато се случи, го прави по убедителен, визуално провокиращ начин.

Снимка: Павлин Даскалов

Локацията на видеото е  неслучайно подбрана. Видеото е заснето в един дълъг кадър (one shot), а снимките са по време на т.н. “Golden hour” или режим на здрачаване, който е един много кратък, магически прозорец от време, през който режисьорът Димитрис Георгиев, успява да улови магията на Дороти.

Снимка: Dorothy Takev

Новият проект на Dorothy Takev ни отвежда в един нов свят, където усещаме отчетливо музикалното израстване и промените, които времето носи. Това е първата стъпка в посока новия ѝ албум, който предстои да бъде издаден през 2020.

Запазете предварително "Коя е тя" за да бъдете сред първите слушатели.