Седмица преди официалната премиера на дебютния си албум, денсхол/реге изпълнителят Jahmmi ще се допита до известни изпълнители и хора от средите. Парчетата от първия му албум "Raw Session" може да бъдат чути онлайн още тази вечер  (03.11) от 19.30 часа - по време на експериментален стрийм, който той ще осъществи през страниците си в социалните мрежи. Оценки и коментари на живо ще правят някои от най-известните ни изпълнители - Йоко, Бобо, Dj Akasha, Chibook и др. Всеки може да изкаже мнение и да чуе в аванс новите тракове, които вещаят светло бъдеще на добиващия все повече популярност у нас денсхол/реге жанр. 

"Raw Session" е заглавието на дебютния албум, който Jahmmi ще представи пред меломаните на 09.11 в club Mixtape 5. Проектът съдържа авторска музика, по-голямата част от която е продуцирана от Mr Cheese. Участие в няколко трака има и българският продуцент Kin Riddimz.

"Raw Sessions" комбинира разнообразни музикални стилове, като най-силно присъствие имат реге музиката и денсхола, съчетани с трап и афробийт привкус. Песните в дебютния албум на Jahmmi имат клубно звучене и носят на публиката парти настроение, което не пречи в тях да бъдат заложени изключително силни социални послания. Повечето от записите са направени на един "тейк" (бел.ред. - "на един дъх"), което е отвежда и до заглавието на самия албум - в превод "сурови сесии"

Снимка: Личен архив

През 2014 година младият реге изпълнител Jahmmi, чието име е Цветелин Грудански, пусна първия си самостоятелен сингъл "Викай". Песента е музикален микс от стиловете реге, хип-хоп и денсхол, а текстът е провокиран от социалните протести у нас през 2013 година. В текста Jahmmi апелира всички да отстояват правата си, да се изправят срещу стереотипите, да съборят стените и най-вече да преодолеят препятствията, които ги спират да живеят един по-щастлив живот.

Социалните теми остават в центъра на текстовете му и в първия му самостоятелен албум. 

Jahmmi е известен с характерното изпяване на парчетата с автентичен ямайски акцент, както и с впечатляващи фрийстайлове. Бил е на няколко европейски турнета, а песента му Giddion - дует с King Ali Baba, е първата съвместна композиция на българин и ямаец.

Jahmmi е съосновател на първия български реге лейбъл Roots Rocket Label, където започва като вокалист на групата Roots Rocket Band. В някои от съвместнтите му проекти участват  Рут Колева, Бобо, Графа, Елица Тодорова, Скилър и други.