"Кендимен" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка. Продукцията на "Universal Pictures" с Яхия Абдул-Матийн Втори в главната роля натрупа повече от 22,3 милиона долара приходи от продажби на билети през уикенда, въпреки притесненията от разпространението на варианта Делта на новия коронавирус в САЩ и Канада. Хорърът доразвива градската легенда, според която, ако някой изрече пет пъти пред огледалото "Кендимен", ще призове зловещия убиец.

Лентата е продължение на оригиналното заглавие от 1992 г. Очаква се продукцията да набере 5,23 милиона долара приходи от 51 международни пазара.

"Кендимен" измести от първото място "Свободен играч", който оглавяваше бокс-офис класацията предходните два уикенда. Екшън комедията с Раян Рейнолдс спечели повече от 13,5 милиона долара.

По-надолу в списъка приходите започват драстично да спадат. "Пес патрул: Филмът" регистрира 6,6 милиона долара приходи, спад с 50 на сто в сравнение с продажбите от предходния уикенд, когато излезе на екран.

На четвърто място е приключенският филм "Круиз в джунглата" с Дуейн "Скалата" Джонсън и Емили Блънт с приходи от пет милиона долара. Следват "Не дишай 2" с 2,8 милиона долара, "Респект" с Дженифър Хъдсън с 2,2 милиона долара и "Отряд самоубийци" с малко над два милиона долара от продажби на билети.

"Протеже на убиеца" с Майкъл Кийтън и Маги Кю е на осма позиция с 1,6 милиона долара, а девети в класацията е хорърът "Къща в мрака", с приходи от 1,2 милиона долара, пешдава БТА. Десетата позиция е за "Черната вдовица" с 855 000 долара. За осем седмици на екран продукцията със Скарлет Йохансон в главната роля натрупа над 181,5 милиона долара в Северна Америка.