В Московска област, при пътно-транспортно произшествие е загинал един от най-известните блогъри в Русия - Павел Петел. По данни на РЕН ТВ той е бил в такси, когато се случва катастрофата. Като украински гражданин пътувал до миграционния център в Сахарово, за да получи патент за работа. Последното му обаждане било около обяд на 4 април, когато казал на приятели, че се връща обратно към Москва.

Вижте снимки на Павел Петел >>

Таксито, в което е загинал, Петел наел по път, а не с поръчка по телефона. Автомобилът се движел с 200 км/час и се врязал в камион.

При пътното произшествие са загинали още трима души.

Павел Петел става популярен като блогър чрез YouTube. Той често е наричан руската Кончита Вурст и минаваше за капацитет по мода, дизайн и психология.

Според някои е завършил графичен дизайн, но така или иначе никога не е показвал дипломата си.

Странното му поведение и отличната му физическа форма, му откриват пътя към популярността, която той изкусно поддържаше чрез различни форми на общуване с публиката.

Неговото кредо беше да предизвиква шок и успешно правеше това.

Снимка: Официален профил в Instagram

Почти никой не знае подробности от живота на блогър звездата. Знае се, че е роден в Днепропетровск, Украйна. Имал по-голям брат, който боледувал от дете и това принуждавало родителите на момчетата да обръщат повече внимание на него. Павел отраснал при баба си на село. От дете обичал да си фантазира и вероятно именно благодарение на развитото си въображение успява да се реализира в света на шоу бизнеса.

Първото му увлечение била електронната музика. Пробвал се като диджей в родния си град. По-късно работил в казино и ресторант. По онова време изглеждал като обикновено момче от провинцията. Да експериментира в новите си образи му коствало много труд.

Пристига в Москва през 2010-а и слага черта на миналото, за един съвсем нов начин на живот. През повечето време тренирал, за да постигне идеално тяло. По-късно започва да се предрешва в женски дрехи и става едно от забележителните лица в шоу бизнеса. За това не му липсва харизма. Помага му и разкрепостеното поведение. Според мнозина притежава и ярък артистичен талант. Представяше се като арт-модел, артист и дизайнер. С лекота сменяше прически и дрехи, менеше образите си и шокираше с всеки от тях.

В едно интервю споделя, че личният му живот е силно разграничен и различен от публичния му образ. Въпреки ексцентричното си поведение, се охарактеризира като уравновесен и "обикновен" човек. В руската жълта преса гръмва новината, че има незаконнородена дъщеря, докато всички го мислят за хомосексуалист. Същевременно му приписват гей роман с шоу звездата Сергей Остриков.

Като свой идол Павел посочва в едно интервю Майкъл Джексън и казва, че чувства  "родствена" връзка с него.

Павел Петел има регистрация в почти всички социални мрежи и е активен в тях. В YouTube водеше блог с образа на богата жена, говореше за модни тенденции в облеклото и дизайна, даваше съвети. На страницата си в Инстаграм пък постоянно пускаше свои шокиращи фотографии, които имаха милиони почитатели.

Едно е безспорно - че Павел Петел бе ярка фигура в шоу средите на Русия и мнозина тъжат за неговия нестандартен образ и начин на живот, който вдъхваше оптимизъм.

Руската преса припомня едно изявление на блогъра, в което в прав текст казва, че се страхува от живота в Москва. Това дава основание на някои сега да подхвърлят слуха, че шоуменът е имал предчувствие за края си?