Били Айлиш за кратко прекъсна концерта си в Лондон, загрижена за публиката заради горещината в зала "The O₂ Arena", където беше изявата ѝ в събота вечер, съобщи ВВС.

"Добре ли сте всички?", попита тя. "Имаше припаднали и ги изнесоха. Горещо е, знам".

След като феновете отговориха, че са "смачкани", певицата спря музиката, докато напрежението пред сцената се успокои.

"Отстъпете крачка назад, дайте на всички малко пространство", призова тя. "Ако някой изглежда малко замаян, просто кажете". И добави: "Не се опитвайте да спасявате чувствата".

Преди това изпълнителката помоли екипа, отговарящ за сигурността в лондоснкия стадион, да раздаде вода на публиката.

Не за първи път носителката на няколко престижни отличия "Грами" прекъсва свой концерт, за да провери как са почитателите ѝ, дошли да я видят и чуят на живо.

През февруари тя временно преустанови шоу от турнето си "Happier Than Ever" в Атланта, след като забеляза, че човек в публиката изпитва затруднения с дишането. Айлиш отказа да продължи, докато не му беше оказана помощ.

След това певицата прекъсна концерта си в "Madison Square Garden" в Ню Йорк, като каза на феновете си: "Ако искате да седнете, имате разрешение... Седнете, поемете си дъх".

Проблемът за безопасността на публиката излезе на преден план, след като десет души загинаха при блъсканица по време на фестивала "Astroworld" в Хюстън миналата година, докато на сцената се изявяваше рапърът Травис Скот.

Присъствалите на събитието тогава хора разкритикуваха реакцията на службите за спешна помощ и попитаха защо организаторите не са го спрели. Продължава разследването на обстоятелствата, довели до трагедията в Хюстън през ноември м.г.

По време на шоуто на Били Айлиш в британската "The O₂ Arena" публиката се притече на помощ на фен, изпаднал в беда. Група от хора образува защитен кръг около него и включи светлините на телефоните, за да даде сигнал на екипа по сигурността.

Снимка: Getty Images

Брюнетката възобнови шоуто три минути след прекъсването. По-късно тя благодари на "цялата охрана (и) целия персонал" на място, добавяйки: "Ценя ви".

Съботният концерт беше втори от общо шестте, които тя е планирала да изнесе в там, предава БТА. Звездата ще е сред хедлайнерите на фестивала в Гластънбъри, който ще се проведе от 22 до 26 юни.

Атмосферата на шоуто в Лондон беше нажежена от самото начало, а екзалтираните фенове често заглушаваха изпълненията на певицата, отбелязва ВВС.

Снимка: Getty Images