Група гигантски Пикачу се настаниха на най-популярните туристически атракции в Лондон за началото на Световното първенство по Покемон, което започва днес.

Пикачу и неговите приятели са на корабчета по р. Темза, наслаждават се на небостъргачите на фона на небето от кабинковия лифт, позират пред Тауър бридж.

За да ентусиазират феновете за състезанието, от компанията "Pokemon" работят в екип с Лондонския транспорт.

"Това беше забавен ден за героите, които успяха да разгледат някои от най-вълнуващите забележителности на британската столица преди Световното първенство по покемони", каза старшият директор по маркетинг в компанията "Покемон интернешънъл" Питър Мърфи вчера. "Много от нашите фенове са пътували нашир и надалеч, затова искахме да им предоставим възможно най-много възможности да се потопят в света на Покемон, който обичат, на път към мястото на първенството".

Хиляди фенове са в града за надпреварата, която ще продължи до 21 август, предава БТА. Състезателите ще участват в много игри в конгресния и изложбен център ExCeL, като Pokemon Sword and Pokemon GO, в опита си да спечелят титлата световен шампион по Покемон.