Всички знаем израза "Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен", нали? Е, не е задължително да е една ябълка, но проучванията доказват, че да се хапват едни и същи храни за закуска всеки ден е много добро и здравословно решение.

Това ви осигурява повече свободно време

Ако изчислим колко време на седмица ни отнема да решим какво да приготвим за закуска, обяд и вечеря, сигурно ще са часове. Това е едно от най-сложните решения в домакинството и обикновено на майката в семейството се пада честта да се ангажира с тази активност. Представете си сега колко време ще спестите, ако всяка сутрин приготвяте на децата си по едно варено яйце или овесени ядки с мляко. Ще спестите доста време и тревоги. Много майки, които ходят на работа, приготвят закуската на децата още от предишната вечер или поне правят заготовките, така че сутрин просто да изсипят зърнената закуска и млякото в купичките и да се приготвят за излизане.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Давате време и възможност на ума си да се съсредоточи върху по-важни проблеми

Знаете ли защо Стив Джобс винаги е носел едни и същи цветове дрехи - сини дънки и черен пуловер, години наред? Или защо Марк Зукърбърг се придържа към сивата гама в облеклото?  Защото това ги прави по-продуктивни. Така човек позволява на съзнанието си да се съсредоточи върху по-важни проблеми и ежедневните задачи, които чакат да бъдат изпълнени.

Embed from Getty Images

Тялото не се лишава от първата си доза важни хранителни вещества

Когато снабдите тялото си с купа овесени ядки или прясно изцеден сок сутринта, вие правите най-доброто за него. И това е здравословен начин да започнете деня, въпреки липсата на разнообразие в закуската. По-добре хапвайте по един плод и купа овесени ядки всяка сутрин, вместо да разнообразявате със зърнена закуска, пълна със захар.

С една и съща закуска всеки ден може да свалите килограми

Проучванията доказват, че когато приемаме едни и същи храни всеки ден, отслабваме. Това ни дава и възможността по-добре да виждаме с какво се храним и по този начин да избягваме вредните захари и мазнини.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

По-малко похарчени пари

Ако хапвате по една купичка овесени ядки всяка сутрин, всичко, което ви трябва, са овесени ядки и мляко. Така не само ще пазарувате по-лесно и по-бързо, но и ще спестите пари от излишни храни, които не са добри за вас.

Изграждате си добри навици

Когато човек прави едно и също нещо всеки ден, то се превръща в навик. А изграждането на повече добри навици ни помага като цяло да подобрим качеството си на живот.