Симеон Колев от БГ Радио, водещите на новините на Нова телевизия Галина Щърбева, Богомил Грозев и Невена Василева, водещият Димитър Павлов, музикантът Ваня Щерева, Венелин Петков, водещ на новините на bTV и актьорът Филип Аврамов ще бъдат посланици на природен парк Витоша. На 8 юни те ще се включат в почистването на планината на един от четирите сборни пункта: Дендрариума, Златните мостове, Офелиите и Железница.

Писателят Калин Терзийски и композиторът Станислав Лобошки ще посетят природен парк Беласица. Посланик на Сините камъни е актрисата Николина Янчева, а на Рилски манастир - Станислава Цалова от bTV, Александър Поплилов (SEN I) и Пламен Зафиров /ZAFAYAH/ от Roots Rocket.

Посланик на ПП Персина е актьорът Георги Низамов. В почистването на ПП Шуменско плато ще се включат Петър Съмналиев, Явор Захариев, Ивайло Чалъков и Стефан Попов от Gravity Co. и общественият посредник Иван Капралов. Музикантите Дани Милев и Криста са посланици на ПП Врачански Балкан. Певицата Тони Димитрова отново е посланик на ПП Странджа, а музикантът Валди Тотев ще се включи в почистването на ПП Русенски Лом.

Фотографът Александър Иванов ще се присъедини към почистването на природен парк Българка, а журналистът и водещ Георги Тошев на 8 юни ще бъде в ПП Златни пясъци. „Опазването на природата е сред нещата, които можем да направим за нашата страна. Това е не само цивилизационен, но и много важен личен избор“, коментира Георги Тошев.