На страницата си в "Инстаграм" Джон увери феновете си, че съобщенията за оттеглянето му не отговарят на истината.

Вижте снимки на Елтън Джон и на семейството му

Елтън Джон публикува стара снимка с Бърни Топин с коментар: "Не вярвайте на всичко, което четете. Слуховете, че смятам да се пенсионирам, не са верни. В действителност планирам догодина да отбележа 50-годишнината от сътрудничеството с моя партньор в песните Бърни Топин".

За половин век Елтън Джон е продал над 300 милиона копия от записите си, спечелил е пет награди "Грами", "Оскар" и 11 отличия "Айвър Новело". Певецът е изнесъл над 3000 концерта, припомня БТА.

Повод изпълнителят лично да изясни ситуацията стана публикация във в. "Дейли мейл". Според изданието, позоваващо се на източници от обкръжението му, Елтън Джон е решил, че е постигнал всичко и няма какво повече да доказва като музикант.

Вестникът допълва, че Джон първоначално е планирал да се пенсионира през 2018 г., но разочароващите продажби на най-новия му албум "Wonderful Crazy Night" са го подтикнали към решение за по-скорошно приключване на кариерата. Според изданието Елтън Джон освен това иска да отдели повече време на семейството си и на работата за едноименната си фондация за борба със СПИН.