Тези жени по правило са не само хубави, но и много образовани. Вижте кои са те:

Сирийската първа дама - Асма ал Асад, е родена в Лондон, в мюсюлманско семейство. Пристига в Сирия на 25. Видът й е европейски, тя никога не носи хиджаб. До началото на войната, е давана за пример на модерно облечена и начетена жена. Когато започват бойните действия, й предлагат да напусне Сирия с децата, но тя отказва и с това спечелва сърцата на сънародниците си. Основното й занятие е благотворителността.

Вижте снимки >>

Първата дама на Ангола - Ана Паула душ Сантуш, е бивш фотомодел и работи като стюардеса преди да срещне бъдещия си съпруг - президентът на Ангола - Жозе Едуарду душ Сантуш. Тя е с 20 години по-млада от него, но двамата имат чудесен брак. Едно погрешно изказване на президентшата на Ангола - че ще прати децата им да учат в чужбина, защото образованието в Ангола не е на ниво, й спечелва врагове в страната, но тя бързо успява да потуши народното недоволство с ослепително красивата си усмивка.

Ли Сол Чжу е първата дама на Северна Корея. Ли е образец за моден стил, който е рядко явление сред женското население на страната. Особено впечатлява дължината на полите й - те са доста над коляното. Ким Чен Ун обаче е горд от визията на половинката си и често я води със себе си на различни масови мероприятия. Ли става основна причина, съпругът й да свали забраната жените в Северна Корея да носят къси поли, панталони, обувки на платформа и масова бижутерия.

Легендарната хубавица кралица Рания е първата дама на Йордания. Тя е призната в цял свят и за "кралица на красотата". Рания обаче не само изглежда невероятно, тя буквално въплъщава идеалния женски образ - образована, майка на три деца и благотворител.

Първата дама на Камерун е много атрактивна жена. Шантал Бия е ярка особа и много харизматична при общуване. Разликата в годините между нея и президента на Камерун - Пол Бия, е огромна - той е на 84, а тя на 46, но усмивката е винаги на лицето на Шантал и тя изглежда щастлива от брака си. Президентшата на Камерун обича дръзките прически и яркия грим. Общува с много от първите дами на европейски държави. Известна е като приятелка на екс първата дама на Франция - Карла Бруни. Двете и до днес пазаруват заедно из парижките бутици.

Във Филипините наричат Имелда Маркос "орхидеята" и "желязната пеперуда". Крехка на вид, тя остава в историята като силна жена и отличен дипломат. Имелда Маркос е легенда, известна и с модните си увлечения по скъпи дрехи и обувки, които преди време предаде в музей. 87-годишната вдовица на диктатора Маркос още играе роля в политиката на Филипините.