Преди да сложи край на живота си, скачайки от терасата на апартамента си, 55-годишният холивудския продуцент и финансист Стив Бинг е оставил предсмъртни писма до двете си деца - Деймиън и Кайра, предава в. "Mirror", позоваващ се на думите на американския телевизионен водещ Били Буш.

Управителят на жилищната сграда, от чийто 27-и етаж миналия понеделник се хвърли Бинг, е предал на полицията двата плика, съдържащи последните думи на бизнесмена, а органите на реда вече са ги предоставили на наследниците му.

Вижте снимки на Елизабет и Стив >>

"Мои приятели, които го познаваха, ми казаха, че той е изпаднал в депресия... с главно "Д", заяви в ефир Буш.

Той разкри, че карантината заради пандемията от новия коронавирус определено е оказала влияние върху решението на Бинг, който е приел тежко социалното дистанциране.

"Източник на предаването твърди, че той също така е страдал от биполярно разстройство. Говорих с негови приятели, които споделиха, че той е бил затворен човек, ето защо се изненадали, когато преди време се е преместил от центъра на Лос Анджелис в Бевърли Хилс, при това в "най-социалната" сграда, в която живеят множество представители на шоубизнес средите", каза водещият.

В шоуто на Буш гостува Шарън Стоун, която преди години се срещаше с Бинг. В коментара си по темата тя го определи като "сложна личност".

"Ситуацията е много болезнена. Той бе сложен човек, който според мен не винаги вземаше правилни решения. Трудно е... много е трудно", разкри актрисата.

Миналата година бащата на Стив - д-р Питър Бинг, внесе документи в съда, целящи да изключат Деймиън и Кайра от наследството му, равняващо се на 480 млн. щатски долара, което оставя на сина си. Посочената причина бе, че не ги счита за свои внуци. Тогава Стив и Елизабет Хърли обединиха сили в съдебната зала и в крайна сметка спечелиха делото, в резултат на което двете деца бяха обявени за пълноправни наследници на богатството.

Елизабет ражда Деймиън през 2002 г., след кратка връзка с продуцента, който първоначално не признава детето, но по-късно ДНК тест потвърждава, че именно той е баща му. Тогава Бинг предлага на британската актриса пари, но тя отказва. Наскоро звездата от "Шеметна сделка" призна, че през последната година двамата отново са се сближили и са разговаряли за 18-ия рожден ден на Деймиън, който никога не се е срещал с баща си.

Ако Стив не е изготвил завещание преди кончината си, то тогава децата му ще наследят цялото му състояние, което според приятелите му значително е намаляло, тъй като през годините е правил лоши инвестиции.

Близките на Бинг използваха социалните мрежи, за да изразят тъгата си. Сред тях бе и музикантът Мик Джагър.

"Толкова е тъжно да разбера, че Стив е починал. Той беше изключително добър и щедър приятел, който подкрепяше добри каузи. Ще ми липсва много!", пише певецът в Twitter.

Бил Клинтън също отдаде уважение на продуцента, платил преди години разноските по полета, с който двама американски журналисти бяха върнати в родината си от Северна Корея, където бяха затворени заради обвинение в шпионаж.

"Обичах много Стив Бинг. Той имаше голямо сърце и бе готов да направи всичко по силите си за хората и каузите, в които вярваше. Той и неговият ентусиазъм ще ми липсват повече, отколкото мога да кажа. Надявам се, че най-после е намерил покой", гласят думите на 73-годишния политик в мрежата.