Бащата на Бритни Спиърс се съгласи да се оттегли доброволно от попечителството върху финансовото състояние на дъщеря си, предадоха световните информационни агенции.

От съдебните документи не става ясно кога той ще престане да бъде попечител и да отговаря за състоянието на певицата, възлизащо на около 60 милиона долара. Това обаче надали ще стане незабавно.

Джеймс Спиърс отговаря за авоарите и имуществото на поп звездата от 13 години. През 2008 г. той беше определен от съда за попечител заради разклатеното психично здраве на изпълнителката на "Toxic".

"Доволни сме, че господин Спиърс и адвокатът му внесоха документи, че той може да бъде отстранен от попечителството", заяви адвокатът на блондинката Матю Роузънгарт.

От няколко месеца Бритни Спиърс активно се опитва да изключи родителя си от управлението на финансите ѝ. Неотдавна тя нае Роузънгарт за свой защитник. В края на септември трябваше да се състои съдебно заседание по делото, заведено от поп звездата за отстраняването на Джеймс Спиърс.

Бритни с баща си Джеймс

Снимка: Instagram

Адвокатът Матю Роузънгарт определи решението на Джеймс Спиърс като "голяма победа за Бритни Спиърс и още една стъпка към справедливостта".

39-годишната носителка на редица награди "Грами" остава под контрола на Джоди Монтгомъри, която е определена от съда да отговаря за нейните медицински и лични дела, предава БТА.

Засега певицата не е коментирала решението на баща си да се откаже от попечителството.