Бритни Спиърс започна съдебна процедура, целяща да лиши баща ѝ от спорното попечителство, което му дава контрол върху нейните финанси, и да го замени с независим счетоводител, предадоха световните агенции, като се позоваха на съдебни документи.

Матю Роузънгарт, който отскоро е адвокат на певицата, миналата седмица увери, че е предприел агресивни и бързи постъпки за отстраняване на Джейми Спиърс от попечителската позиция. Сега в съд в Лос Анджелис има подадено искане да се назначи калифорнийският счетоводител Джейсън Рубин за ръководител на финансите на поп звездата. Отделно искане пък цели да се отнеме от родителя на блондинката контрола върху авоари на стойност 60 милиона долара.

Отстраняването на Джейми Спиърс е нещо, за което от дълго време настояват и почитателите на изпълнителката, които дори организираха кампания в нейна подкрепа под надслова "Освободете Бритни".

Вижте снимки >>

Според новия адвокат на певицата тя е способна сама да избира кой да я представлява и да назначава кой да управлява състоянието ѝ. Адвокатът на баща ѝ обаче каза, че няма да се оттегли доброволно от попечителската роля, предава БТА. Предходно подобно искане беше отхвърлено от съдийката по случая Бренда Пени.

Сега ново съдебно заседание по двете внесени от новия адвокат на Спиърс искания е насрочено за 29 септември.

На фона на всичко случващо се в живота ѝ, Бритни публикува провокативни кадри в личната си Инстаграм страница, вдъхновени от ситуацията, в която се намира. Дръзките изображения, привлекли вниманието на потребителите в платформата, могат да бъдат разгледани като своеобразен символ на желанието ѝ да си върне независимостта, поемайки отново контрола над дните си. На тях тя се намира в двора на къщата си, където прекара по-голямата част от пандемията с половинката си Сам Асгари, позирайки пред фотографския обектив по къси дънкови панталони и без горнище, прикривайки голите си гърди с ръце. Постовете ѝ бързо събраха милиони харесвания и хиляди коментари.

"Това е секси", написа Парис Хилтън, включвайки се към почитателите на носителката на "Грами", отправили ѝ множество комплименти.

Немалко обаче са и духовитите изказвания.

"Освободи бритнитата", пише една от последователите ѝ.

"Тя току-що буквално се освободи сама", включи се друг.

"Опа, тя го направи отново!", пошегува се трети, използвайки заглавието на един от първите ѝ хитове.

"Това е послание, изразяващо желание за автономия", закачливо заключи четвърти.