Месеци след издаването на супер хита "Train Wreck", Джеймс Артър се завръща с нова заявка за глобален музикален успех. Сингълът "Medecine", първата песен, която суперзвездата пише за предстоящия си албум, е до голяма степен автобиографична, а именно вдъхновяваща ода за себеобичта, връзките, обществото и лечебната сила на любовта.

"Може да се каже, че "Medicine" е перфектната пролетна песен за 2021", споделя певецът. "Изминалата година накара почти всички двойки да се огледат в огледалото и да се замислят, нали така? За щастие, половинката ми бе до мен през цялото време. Ще забележите, че части от текста на сингъла носят болезнени послания: "When I"m suicidal, you don"t let me spiral."

Творческият процес по създаването на новата песен започва през януари 2020 г., когато James е на европейско турне. "На сцената в Мадрид получих ужасна паник атака. Всички знаят, че и преди съм страдал от тревожност, но никога толкова непоносимо, никога на сцена и никога до такава степен, че да се наложи да сляза от сцената, защото иначе ще умра. На следващия ден имах силни симптоми на грип и трябваше да ме закарат по спешност в болницата. Оказа се, че имам инфекция на жлъчката и се налага да ме оперират веднага", разказва той.

След като канселира турнето си, Артър прекарва седмица в болница в Швейцария, а когато се връща в родната Англия, е приет в Nightingale Hospital в Лондон. Следва рехабилитация в новия му дом, където стартира възстановяване с лекарства, когнитивно-поведенческа терапия и тренировки, а за да оздравее напълно, Джеймс отлага и турнето си в САЩ.

Снимка: Sony Music/Вирджиния Рекърдс

През март месец изпълнителят се чувства достатъчно силен, за да тръгне на турне във Великобритания, за което споделобачея, че е било най-доброто в кариерата му до момента. В този момент заради Covid-19 пандемията са наложени строги рестрикции и карантина, a музикантът използва времето, за да построи мечтаното си студио, в което работи по нова музика.

Джеймс Артър има над 30 милиона продадени записи в цял свят и три издадени изключително успешни албума - "James Arthur", "Back From The Edge" и "YOU", както и девет хита в Топ 40 във Великобритания. Той е награден със специален диск от Spotify за 1 милиард слушания на световния хит "Say You Won"t Let Go", който утвърждава изпълнителя и автор на песни като несравнима сензация.

Доскоро Джеймс доминираше и световния ефир с колаборацията "Lasting Lover" със Sigala. Песента стигна до №1 в еърплей и iTunes класациите във Великобритания, както и в Топ 10 на най-успешните сингли.

Снимка: Sony Music/Вирджиния Рекърдс