Филмов продуцент беше арестуван в Калифорния, след като беше обвинен в Ню Йорк, че използва компанията си, за да ръководи международна мрежа за проституция. 49-годишният Дилън Джордан от Ероухед Лейк е арестуван в окръг Сан Бернардино и трябва да се яви пред съд в щата Калифорния.

"Години наред Дилън Джордан ръководи широкообхватен бизнес с проститутки чрез две компании - фирма, представяща се, че организира партита и събития и действителна филмова продуцентска компания", се посочва в прессъобщение на прокурор Одри Строс. "Партито вече свърши".

В обвинението се посочва, че от 2010 г. до май 2017 г. задържаният е поддържал списък от жени, живеещи на различни места в САЩ и извършващи сексуални актове с негови клиенти срещу заплащане.

Джордан координирал действията си с "мадам" от Великобритания, с която споделяли и насочвали клиенти и проститутки. Името на жената, базирана в Обединеното кралство, не се посочва в обвинението.

От него обаче става ясно, че понякога Джордан лично организирал транспорта за жените, които проституирали, а в други случаи просто оказвал съдействие на клинетите си да го сторят, помагайки им да намерят начин да докарат момичето, което са си харесали, при себе си, дори то да е през няколко щата.

Той маскирал плащанията с чекове на жените като хонорари за ангажименти като модели, консултантки, масажистки, участия в частни партита, предава БТА. Цените за сексуалните услуги и организацията на транспорта се извършвали по електронна поща.

Джордан е обвинен в заговор за нарушение на закона Ман, който криминализира на жени и момичета с цел проституция, за подмамване, пране на пари и използване на междущатската търговия за извършване на незаконна дейност.

Дилън е сред продуцентите на филми като "Учителката от детската градина" от 2018 г. с участието на Маги Джиленхол и "Хлапето" от 2019 г. с Итън Хоук.