Всяка майка би казала, че да имаш дете е истинска радост, но също така би потвърдила, че отглеждането му е съпроводено от редица трудности.

Именно това бе една от темите, провокирана от последната роля на Гуинет Полтроу в сериала "Politician" на Netflix, в последното интервю, което актрисата даде за американска телевизия. Тя и бившият ѝ съпруг - музикантът Крис Мартин, са родители на двама тийнейджъри (15-годишната Епъл Мартин и 13-годишният Моузес Мартин).

Вижте снимки >>

Водещата на предаването, която има двама наследника под 6-годишна възраст, попита холивудската звезда какво може да очаква на по-късен етап от родителството, но със сигурност не очакваше последвалия отговор.

"Страхотно е! Те (децата) се превръщат в личности. Забавни са, умни са, постоянно говорят...", сподели звездата, но после изненадващо добави: "Е, да... Понякога могат да бъдат истински кретени".

Телевизията успя да цензурира последната дума от изказването, но това не попречи на зрителите да разберат какво каза Гуинет.

"Съжалявам за това! Съжалявам, Америка!", шеговито допълни тя, след като водещата отбеляза, че не всеки ден се налага човек да цензурира носител на "Оскар".

След това разговорът се насочи към Харви Уайнстийн. Тогава Полтроу сподели, че една от причините, поради която е помогнала на репортерите за разследването срещу него, е била именно дъщеря ѝ. Тя обясни, че не може да си представи как някой ден порасналото ѝ дете ще отиде на работа и ще се сблъска с подобен тормоз. Именно заради това е взела решение да се включи, давайки своя принос по случая.