Принц Хари и неговата съпруга Меган са решили да запазят в тайна плановете си за раждането на първото им дете, което се очаква през следващите седмици.

Вижте снимки на Фрогмор >>

"Херцозите на Съсекс са много благодарни за доброжелателността на хората от Великобритания и от целия свят, докато се готвят да посрещнат бебето си", се казва в изявлението на Бъкингамския дворец. "Техни Височества с нетърпение очакват да споделят с всички вълнуващата новина, след като имат възможността да отпразнуват в семеен кръг новото попълнение."

Двойката обяви няколко важни факта около плана си за раждането на първото им дете. Те няма покажат новороденото бебе пред болницата, както Катрин и Уилям.

Кралските фенове обаче ще могат да видят бебето няколко дни след появата на първото им дете на бял свят. Херцозите на Съсекс ще направят фото и видео репортаж от замъка Уиндзор.

Дворецът също ще обяви в профила на Меган и Хари в Инстаграм, когато бебето се роди.

Дворецът не дава информация къде ще се роди бебето - дали във Фрогмор, в близката болница или на друго място. Малко вероятно е Меган да роди в частното крило "Линдо" на болница "Сейтн Мери" като Катрин.

Принц Хари и съпругата му помолиха хората, които искат да им изпратят подаръци за бебето, вместо това да направят дарения за благотворителни организации, помагащи на деца и родители в нужда. Те посочиха някои, на които са патрон, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирайки Бъкингамския дворец.