Катрин Зита-Джоунс ще се превъплъти в образа на Мортиша Адамс в продукцията "Уензди" на стрийминг платформата Netflix, с която известният кинодеец Тим Бъртън ще дебютира като телевизионен режисьор, съобщи сайтът Deadline.

Петдесет и една годишната уелска актриса ще играе матриарха на семейство Адамс, заедно с американския актьор Луис Гусман, когото зрителите ще видят като Гомес Адамс.

В главната роля на Уензди Адамс ще се превъплъти Джена Ортега.

Вижте снимки на Катрин >>

"Много пътив живота си съм се оприличавала на Мортиша Адамс, а сега имам възможността да я изиграя, при това под режисурата на несравнимия Тим Бъртън. Толкова се вълнувам. На снимачната площадка отново ще срещна Луис Гусман (моят враг във филма "Трафик"), както и прекрасната Джена Ортега. Нямам търпение", пише съпругата на Майкъл Дъглас в личната си Инстаграм страница.

Базирана върху персонаж, създаден първоначално от автора на карикатури и комикси Чарлз Адамс, поредицата "Уензди" е описана като "комедия за съзряването". Действието ѝ се развива по време на ученическите години на обсебената от смъртта главна героиня.

Сериалът ще бъде режисиран от Тим Бъртън, известен с афинитета си към странното и страховитото.

В популярния филм "Семейство Адамс" от 1991 г. и продължението му от 1993 г. в образа на Уензди Адамс се превъплъщава актрисата Кристина Ричи, припомня БТА.