Кевин Спейси заяви, че ще се яви "доброволно" в Обединеното кралство, за да се защити от обвиненията срещу него в сексуално насилие, предаде "Sky news".

Срещу 62-годишният актьор има четири обвинения за сексуално насилие срещу трима мъже, съобщи Кралската прокуратура (CPS) преди седмица.

Предполагаемите инциденти са се случили в Лондон между март 2005 г. и август 2008 г. и в Глостършър през април 2013 г.

Снимка: Getty Images

В случаи като този, когато обвиненият не живее в Обединеното кралство, може да избере сам дали се яви в съда и ако това не се случи, прокурорите могат да поискат процедура за екстрадиция.

Сега Спейси отговори на обвиненията, заявявайки, че е "уверен", че може да докаже своята невинност.

"Много оценявам изявлението на Кралската прокуратура, в което внимателно напомниха на медиите и обществеността, че имам право на справедлив процес и съм невинен, до доказване на противното", каза холивудският ас пред "Good Morning America" .

"Въпреки че съм разочарован от решението им да дадат ход на това дело, аз ще се явя доброволно в Обединеното кралство веднага щом това бъде уредено и ще се защитя срещу тези обвинения, за които съм уверен, че ще докажат моята невинност", смята екранният Кайзер Созе. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Един от най-известните актьори в света, Спейси спечели "Оскар" за ролите си в "Обичайните заподозрени" и "Американски прелести" и "Златен глобус" за участието си в политически трилър сериал "House Of Cards" - последният сезон на който е заснет без него, заради други обвинения в сексуално посегателство. 

Розмари Ейнсли, ръководител на отдела за специални престъпления на CPS, каза, че обвиненията са повдигнати след преглед на доказателствата, събрани от разследване на столичната полиция.

"Напомняме на всички заинтересовани, че наказателното производство срещу г-н Спейси е активно и че той има право на справедлив процес", каза тя.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos