Израелската певица и победителка от Евровизия 2018 - Нета Барзилай издаде нова песен "Nana Banana", която ще изпълни на финала на тазгодишното издание на песенния конкурс на 18 май в Тел Авив, предаде ДПА.

26-годишната певица каза в интервю за ДПА, че припевът "Nana Banana, I do what I wanna," съответства на нейното настроение в момента. Това е втората песен на Барзилай след победата ѝ през 2018 година. Самата Нета е написала текста и музиката заедно със Став Бегер и Натан Гошен. На иврит "Нана банана" е детска закачка за дразнене.

"Не зная дали ще допадне на публиката на Евровизия, но кудкудякането също беше рисковано начинание", каза тя, имайки предвид песента "Toy", с която миналата година спечели конкурса в Лисабон. С нея Барзилай ще открие полуфинала във вторник.

Макар че мениджърите от екипа на Мадона казаха, че американската поп певица ще пее на конкурса, в сряда говорителката на Евровизия каза, че нейното участие още не е потвърдено.

"Nana Banana"е с неокарибски ритми - смесица от ямайски патоа, денсхол и реге и шарените вибрации на джей-поп и кей-поп музиката, описа Барзилай и допълни:

"Най-накрая разбрах, че не съм себе си, ако не кажа това, което трябва да кажа, ако не следвам сърцето си и не правя това, което искам. Трябва да открия къде в света е комфортно за мен, извън моята зона на комфорт".

В песента се разказва как напускаш зоната си на комфорт и вземаш комфорта със себе си, добави тя. "Предпочитам да загубя пари и публика, отколкото да загубя себе си."

Тази година нейни любимци са представителят на Италия - Алесандро Мамуд, на Холандия - Дънкан Лорънс и на Испания - Мики.

"Бъдете своята най-добра версия", пожела тя на участниците.