Олимпийският златен медалист Брайън Бойтано ще продуцира филм за фигурно пързаляне за стрийминг платформата Netflix. Петдесет и седем годишният бивш фигурист ще се ангажира и с хореографията за филма, озаглавен "Take the Ice".

Някогашният спортист ще продуцира проекта съвместно с Дебра Мартин Чейс ("Дневниците на принцесата", "Женско братство"). Сценарият е поверен на Дебора Суишър, а режисурата - на Чарлз Рандолф Райт, според сайта Deadline.

Филмът "Take the Ice" разказва историята на 15-годишната бунтарка Тиша Мур, която през целия си живот е искала да стане фигуристка. Като младо чернокожо момиче от Бруклин, Тиша няма възможност да преследва мечтата си, докато не получава шанс да се присъедини към местен отбор по синхронно фигурно пързаляне. Девойката трябва да овладее бунтарските си пориви и да се научи да се доверява на другите, за да сбъдне мечтата си да блести на леда.

Брайън Бойтано, който спечели златен медал по фигурно пързаляне при мъжете на Олимпиадата в Калгари през 1988 г., не крие, че изключително се вълнува около проекта, предава БТА.

От Netflix на този етап не съобщават повече подробности за филма.

 

Снимка: Getty Images