Някои от най-ярките звезди на Боливуд са разпитвани и са призовани да дадат показания в разширяващо се наркоразследване на федералните агенции в Индия, което разтърси филмовата индустрия в страната, съобщи Ройтерс.

Бюрото за контрол върху наркотиците в Индия разследва употребата на наркотици в Боливуд във връзка със смъртта на популярния актьор Сушант Сингх Раджпут. Актьорът, познат и на българската публика от сериала "Завинаги свързани", бе открит мъртъв в дома си през юни.

В събота предстои разпит на актрисата Дипика Падуконе, една от най-популярните звезди в киноиндустрията, съобщават индийски медии.

Бюрото за контрол на наркотиците вече е провело разпити на известни личности от киноиндустрията в Мумбай, сред които продуценти, мениджъри и моден дизайнер. Цел на разследването е да установи дали има връзка между филмовата индустрия и наркотърговията, каза пред Ройтерс представител на правоприлагащите органи в страната.

"Не знаем кой ще е следващият, плашещо е", казва пожелал анонимност продуцент и добавя, че се очаква и други популярни имена да бъдат привлечени на разпити.

Индийската филмова индустрия за над два и половина милиарда долара, основна част от която е базираният в Мумбай Боливуд, страда от слаба година заради пандемията от новия коронавирус, заради която кината бяха затворени.

Полицията в Мумбай първоначално съобщи, че смъртта на Раджпут била инцидент, според местните медии ставаше дума за самоубийство, но федералната полиция сега разследва нарковръзка. По-рано този месец беше арестувана актрисата Риа Чакраборти, която излизаше с Раджпут, по обвинение в активно участие в наркоорганизация, свързана с доставки на наркотици. Актрисата и брат й са в затвор в Мумбай.