Музиката винаги е носила послание, а нейният емоционален заряд, криещ се в симбиозата между думите и звуците, притежава способността лесно да докосва човешкото сърце. И макар напоследък комерсиализмът да наложи ефимерни текстове и мелодии, все още съществуват стойностни проекти, които заслужават да бъдат чути.

Такъв е и сингълът на поп изпълнителя Тихомир Митов - "Аз съм тук", чиято видео премиера се състоя преди няколко дни в столично заведение пред очите на множество негови приятели и почитатели. И докато навън валеше първият сняг, в задушевната обстановка вътре гостите се докоснаха до затрогващата лична история на Тихомир, която той разказа в специално интервю за Life.dir.bg, поднесена под формата на песен с участието на квартет "Славей".

"Аз съм тук", с аранжимент на Алекс Кипров и текст на Цвети Милева, едва ли би оставила някого безразличен, защото е направена с много обич и засяга редица важни теми, като изоставянето на деца, осиновяването и не на последно място - прошката... Но това не са просто елементи от сюжета на видеоклипа на Тихомир, а части от собствения му живот. Ето защо той превръща историята си в кауза и създава кампания, която обединява хора, минали по същия труден път.

През годините Митов е достигнал до два съществени извода: човек не трябва да позволява на миналото да определя съдбата му, както и че понякога любовта може да бъде по-силна от кръвната връзка. Живото доказателство за тях е самият той.

Дебютната вечер на "Аз съм тук" бе един малък празник, честващ семейството под всичките му форми, защото за изпълнителя семейство са както неговите осиновители, дали му цялата си подкрепа и любов през всичките години, така и приятелите му, с чиято помощ е реализиран проектът, но и хората, споделящи участта му.

Специални гости на събитието бяха квартет "Славеите на Надка Караджова", Кристина Иванова от "Гласът на България", дует "Expose", Димана Мирчева-Dia, Поли Иванова и Марио Михайлов, които подкрепиха Тихомир в начинанието му и поздравиха присъстващите с няколко песни.