Въображението на децата е толкова необятно, че то просто не признава граници. Понякога възрастните слушат безмълвно техните фантастични истории, чудейки се точно в кой момент измислицата е започнала неусетно да се преплита с реалността, вземайки окончателно надмощие над нея. Това обаче често се оказва непосилна за решение задача, просто защото малките разказвачи така силно са се унесли в дадената случка, която обясняват със завиден плам, че сами са повярвали на думите си, без значение дали те изобщо звучат достоверно в ушите на другите или не... И все пак има шанс изреченото от тях, което останалите предпочитат да игнорират, заклеймявайки го с лека ръка като небивалица, всъщност да се окаже истина.

Точно както доказва публикация, обикаляща социалните мрежи, която в последно време бе споделена от безброй потребители на виртуалното пространство. Всъщност тя съвсем не е нова, но сякаш хората решиха отново да си я припомнят. Главен герой в нея е 7-годишният Томас от Великобритания, който в първия си учебен ден гордо се похвалил на всички свои съученици, че неговият чичо е не кой да е, а... Супермен. Разбира се, никой от тях не взел на сериозно казаното от него, но той не се отказал и продължил упорито да ги убеждава в правотата си.

Стигнало се дотам, че в крайна сметка връстниците му обърнали въпроса към учителката, оплаквайки се, че момчето не спира да лъже. Така тя решила да поеме нещата в свои ръце и го повикала, за да му обясни, че супергероят не е истински, следователно няма как да има роднинска връзка с него. И този път обаче Томас заявил, че казва истината, с което си заслужил наказание.

Снимка: iStock by Getty Images

Нещо повече, малко по-късно директорът се обадил в дома на малчугана, молейки родителите му да поговорят с него и да го вразумят, изтъквайки колко нелепа е цялата ситуация. Освен това той изрично подчертал, че за негово добре ще бъде да му забранят да говори празни приказки, които единствено биха накарали другите деца да му се подиграват и присмиват.

Но педагозите получили неочаквана изненада, когато след края на занятията майка му не само отишла да вземе сина си, но и лично да потвърди, че Супермен действително е негов чичо. Учебното ръководство се възмутило още повече и заплашило, че ще вземе строги мерки, ако това безобразие не спре.

Ето защо веднага щом се прибрала вкъщи, жената телефонирала на зет си, като го помолила на следващия ден да заведе племенника си на училище. Вероятно всички силно са съжалили за обвиненията си, когато са видели, че мъжът, придружил малкия Томас до класната стая, е Хенри Кавил - актьорът, изиграл образа на Кларк Кент в последните три продукции от вселената на DC - "Мъж от стомана", "Батман срещу Супермен" и "Лигата на справедливостта".

Снимка: Скрийншот Facebook

Към публикацията, разказваща тази история, трогнала сърцата на хората по целия свят, е приложена и снимка, на която се вижда как холивудската знаменитост върви по улицата към сградата на учебното заведение заедно с момчето, облечено в тениска с емблемата на супергероя, стояща на гърдите му. Е, надали вече някой би се усъмнил в Томас, а в случай, че той каже, че леля му е Жената-чудо, навярно всички просто биха прехапали устни, кимайки енергично с глава - знак, че са съгласни с него.