Причината е съвсем тривиална - просто 35-годишният Шамилов е хлътнал по бляскавата руска красавица, живееща в Лондон - Жана Волкова, пише "Дейли мейл".

Вижте снимки на Жана >>

По неофициалната информация, връзката им е започнала на Свети Валентин през 2017 година, когато Волкова е била заснета да танцува с непознат мъж, който на всички снимки е скрил лицето си.

Именно заради развода си Шамалов е загубил и половината от състоянието си, изчислявано на 1.3 милиарда долара през 2016 година според данни на "Форбс". Сега оценката на притежаваното от него е за около 800 милиона долара, след като бе обявено, че неговите акции в руската компания "Сибур" са били купени от друг руски милиардер, съобщи "Блумбърг".

Руснаци коментират, че Шамалов е поел огромен риск при развода си, но изглежда засега санкциите срещу него ще са само икономически. "Той трябва да благодари на бог и всички светии, че е жив и свободен", казват те. Както винаги при такива семейни въпроси, от Кремъл не пуснаха нищо официално и отказват коментар.

Според слухове в Москва, Катерина Тихонова е отглеждана като един от вероятните наследници на баща си, когато той реши да се оттегли от политическата сцена, вероятно през 2024 година. Тогава Катерина ще бъде на 38 години и на теория би могла да участва в президентските избори и да смени баща си.