Експерти по хранене от Калифорния и Ню Мексико са установили, че разпределянето на храната за деня на по-малки порции е по-полезно за здравето, отколкото придържането към традиционните три основни хранения.

Холивудската актриса Дженифър Анистън не крие, че дължи завидната си фигура на редовното хапване през деня. 46-годишната бивша звезда от сериала "Приятели" наскоро сподели, че разпределя дневния си порцион на пет хранения.

Авторите на настоящото изследване са установили, че този начин на хранене води до по-здравословен състав на тялото (процент на мазнини, вода, костна и мускулна тъкан), както и до по-малка вероятност от загуба на телесна маса, която не съдържа мазнини.

При тях са отчетени и по-здравословни нива на глюкоза, инсулин и холестерол, допълват от БТА.