Идеята за акцията "Chariot for Women" e на американеца Майкъл Пелец, бивш шофьор на такси, съобщи "Франс прес". Първоначално той трябваше да пусне услугата си във вторник, 19 април, но поради големия интерес, отложи старта й.

Жените са доста предпазливи, когато трябва да пътуват с такси, поради честите случаи на сексуално насилие от мъже-шофьори. Поради тази причина Майкъл Пелец възнамеряваше да състави на първо време списък от 1000 жени, водачи на МПС, които да ползва компанията му. Те щяха да управляват собствените си автомобили за превоз на желаещите дами и децата им. Но без да е похарчил и един долар за реклама, 7000 кандидатки се свързаха с фирмата, за да станат част от проекта.

"Ако бяхме стартирали на 19 април, щяхме да имаме стотици хиляди потребители, желаещи да се възползват от нашата апликация. Не бих искал да оставя разочаровани клиенти и приложението ни да блокира поради голямото търсене!", коментира Майкъл Пелец.

Поради тази причина стартът на услугата ще трябва да бъде отложен с няколко месеца, за да може да се задоволи голямото търсене.

Най-напред инициативата ще бъде достъпна в град Бостън. Компанията ще си удържа 25 от първите 100 долара, спечелени през деня от жените-водачи на таксита.