Двамата признаха, че не им е лесно да се справят с медийния интерес, но гледат да са положителни.

Вижте кадри от интервюто >>

"Папараци стоят пред дома ми, пред дома на майка ми. Опитвам се да гледам от веселата страна на нещата"
, каза Деси Банова.

Плевнелиев допълни: "Деси е много смела. Направо е герой. Денонощно я преследваха папараци."

"Искаме да кажем, че не искаме да парадираме с нашата известност. Не можем по никакъв начин да скрием нашата любов. Но молим за лично пространство. Не е редно една жена да бъде преследвана"
, коментира той.

Деси през цялото време била против да разкриват връзката си, тъй като това е нещо "много лично и съкровено". Оказа се, че Гала знаела за отношенията им преди информацията да излезе по медиите.

"Ние сме заедно от малко повече от три месеца", каза Плевнелиев и обясни, че родителите, децата и бившите им партньори първи били уведомени за това, за да бъде всичко коректно.

"Оставаме посветени на нашите дечица", допълни бившият държавен глава.

Деси призна, че била много впечатлена от Плевнелиев още в първия момент, в който имала възможност да поговори по-дълго с него.

Двамата потвърдиха, че са се харесали на наградите на Фондация "Стоян Камбарев". Плевнелиев разговарял с Деси и майка й.

Двамата описаха и защо са заедно:

Деси за Росен: "Страшно честен, искрен, с неподправена позитивна енергия, невероятно интелигентен, притежава голяма топлота и огромно сърце. Невероятно грижовен баща."

Росен за Деси: "Много добра, добронамерена, отворена към всеки, подава ръка към всеки. Тя дори не знае да пази личносто си пространство. Раздава се денонощно. Деси е много добра и разумна майка."
 
Първата реакция към Плевнелиев на дъщерята на водещата - Йоана, била: 

"Мамо, този човек наистина е много умен!"


Той и Деси вече са пътували заедно на работни посещения до САЩ, Естония, Германия и Гърция. Плевнелиев й дал много ценни съвети по темата за климатичните промени.

Президентът обясни също, че той е запален скиор и си е поставил за цел да я научи да кара. Завърши интервюто с апел към българите на коледните празници да бъдат с положителни мисли и да има коректност между хоата.