Отговорът не е ясен, но има някои общи принципи. "Мъжете имат някои вродени нужди, които трябва да бъдат изпълнени преди да се почувстват наистина свързани с една жена", твърди психиатърът Пол Добрански.

Според него ключът към истинската любов лежи в съзнанието на мъжа. "Когато той осъзнае, че вие сте идеалната жена за него, едва тогава той ще се осмели да признае, че е влюбен", обясни той.

Ето какво му помага да го разбере: Желанието да защитава. Вярвате или не мъжът е създаден, за да се прави на супермен. Покажете му уязвимата си страна и му покажете, че имате нужда от неговата помощ и грижа. Това кара мъжете да се чувстват нужни и да обикват жените все повече. Давайте му работа. Когато му възлагате конкретни задачи, които той изпълнява без никаква трудност, либидото му се увеличава. Искайте мнението му. Посъветвайте се с него, независимо дали става дума за работа или за мястото на лятната ви почивка. За да го накарате още повече да се влюби във вас, носете дантелени или копринени дрехи, което повишава любовните му желания.