Отделно се забърква смес от: топено сирене + малко масло + магданоз + част от средата на лимона (на вкус) + рибна консерва по избор (например"Тон с люта чушка", но отцедена от мазнината). Хубаво се разбърква, лимоните се пълнят и при поднасянето задължително с препечена филиика и изстудена водка. По изключение - мастика.

2. Рибни пурички - това е малко по-претенциозно и пипкаво, но пък е по-вкусно и ефектно.
Вземат се филета от риба ,леко се начукват и изтъняват, малко солчица и черен пипер. Внимателно се увиват (всяко по отделно) около по-дебел морков, връзват се "обилно" с конец,в брашънце и се пържат отвсякъде до кафеникава коричка. Оставят се да изстинат, маха се конеца, вади се моркова и се пълнят внимателно със следната смес: майонеза + горчица + кисели краставички на ситно + лимонов сок + копър, черен пипер, сол. Отстрани се затапват с по една маслинка и се сервират върху лист зелена салата.

Добави своя рецепта >>