Задължително е да имате голям глинен гювеч с похлупак.

Поливате дъното му с олио и започвате да нареждате - няколко листа от зелето, червен пипер обилно, свинските пържолки, черен пипер, 2-3 листа зеле, червен пипер, телешко, 2-3 листа зеле, червен пипер и пилешките бутчета, след тях  сармичките или приготвената оризова плънка, наденицата, която се покрива с останалите зелеви листа.

Можете да добавите при нареждането по ваше желание дафинов лист, бахар, чесън.
Така приготвения гювеч се залива с червеното вино и малко вода.

Захлупвате и печете на слаб огън (150 градуса) около 4-5 часа. Може да се пусне на още по слаб огън (120 градуса) и да остане във фурната през цялата нощ.

Добави своя рецепта >>