web
Суфле от тиквички или карфиол
3-4 средни тиквички или 1 глава карфиол (средна), 6 яйца, 1 щафета извара - 350 грама, сол и черен пипер на вкус.
Тиквичките се настъргват и се отцеждат добре. Ако е карфиол - сварява се и се намачква с вилица на едни парченца.
Яйцата се разбиват с миксер. После се добавя и изварата и разбиването продължава още 1-2 минути. Накрая всичко се обърква с тиквичките или карфиола - вече с лъжица, добавят се солчица и черен пипер на вкус. Сместта става като кексова - доста редичка. Изсипва се в намаслена тавичка. Може и във форма за кекс. Отгоре може и да се наредят парченца масло, може и без тях. Пече се на 200 градуса до зачервяване.
Като поизстине може да се реже на парчета. Който не е на диета, може да си добави вътре и натрошено сирене.
Добави своя рецепта >>
Яйцата се разбиват с миксер. После се добавя и изварата и разбиването продължава още 1-2 минути. Накрая всичко се обърква с тиквичките или карфиола - вече с лъжица, добавят се солчица и черен пипер на вкус. Сместта става като кексова - доста редичка. Изсипва се в намаслена тавичка. Може и във форма за кекс. Отгоре може и да се наредят парченца масло, може и без тях. Пече се на 200 градуса до зачервяване.
Като поизстине може да се реже на парчета. Който не е на диета, може да си добави вътре и натрошено сирене.
Добави своя рецепта >>