Тиквичките не се белят, само се измиват много добре и се почистват в двата края. Нарязват се на филийки с дебелина около 1,5 см. Ако тиквичките са малки и тънки, достатъчно е да се срежат наполовина по дължината.

В тавичка, застлана с хартия за печене, подреждаме филийките, намазваме ги първо с ябълковия оцет, а след това с мазнината, която сте избрали. По желание, можете вместо с оцет, да намажете тиквичките с лют доматен сос. Леко посоляваме и наръсваме с черен пипер.

Поставяме тавичката във фурна, предварително загрята до 220°С и печем 20 минути.

Настъргваме кашкавала, а филийката хляб запичаме за 5 мин. в тостер (или във фурната на силна температура) и я натриваме със скилидката чесън. Натрошаваме я на трохи и смесваме кашкавала с тях.

Тази смес разпределяме върху вече запечените тиквички и отново ги връщаме да се допичат за още 5 мин.

Добави своя рецепта >>