Постни сарми с кисело зеле и сухи чушки
Запържваме в олио нарязани на малки кубчета моркови и нарязани на ситно равни количества кромид и праз лук. Лукът и празът се добавят малко по-късно при запържването, защото стават по-бързо.
Предварително сме попарили във вряла вода сухи червени чушки и сме ги докарали до кондиция за пълнене, а не да стоят сбръчкани. Горе-долу на 3 сарми се слага една чушка. Завиваме сарми и пълним чушки с плънката, като ги редим смесено в тенджерата. Като я напълним, затискаме сармите с една обърната чиния и заливаме със зелев сок, така че сокът да покрие външния ръб на чинията, но да не покрива дъното и. Диаметъра на чинията трябва да е такъв, че да остават от 5 до 10 мм стените на тенджерата. Сармите се варят около един час.
Внимание! Не се опитвайте да правите това ястие:
1. С пресни или замразени червени чушки
2. С вода вместо със сок от киселото зеле
Добави своя рецепта >>