Паста с пушено месо
Продукти: макарони /мидички/ - 1 пакет; пушено месо /врат, бут,пуешко-по избор/ - 400 гр.; лук - 1 глава; чесън 1 глава; домати - 1 малка консерва; кашкавал - 300гр.; песто Дженовезе - 100гр.; соев сос.
Сваряват се макароните. Нарязва месото на малки кубчета, лука и чесъна на ситно, а ако доматът е цял - и него. В малко олио се задушават лукът и чесънът. Добавя се нарязаното месо, да се запържи малко. Изсипват се доматите. Малко черен пипер и чубрица, а солта е въпрос на вкус. Накрая добавяте пестото, малко соев сос и оставяте да поври. Сварените макарони се смесват с готовия сос. Сипвате в чиниите и поръсвате с кашкавал.
Добави своя рецепта >>